Selkälihakset

Selkälihakset ovat kuin henkivakuutus

Oletko koskaan kuulluut sanontaa, että selkälihakset ovat kuin henkivakuutus? Viimeistään nyt olet. Meistä jokainen on varmaan vuosien varrella nähnyt vanhemman ikäluokan ihmisiä, joiden keskivartalon lihakset ovat ikään kuin pettäneet kantajansa ja sortuneet. Kävely ei enää onnistu kuin täysin kyyryssä ja liikkuminen on äärimmäisen vaivalloista. Tämä näky olisi hyvä kantaa mukana ikuisesti ja pitää sitä omana motivaattorina, kun suunnittelee omia treenejään.

selkälihakset

Meidän jokaisen elämä on täynnä valintoja ja leuanveto on yksi niistä asioista, joka on helppo jättää ulos viikoittaisista liikuntarutiineista. Iloinen uutinen on kuitenkin se, että sen sisällyttäminen arkeen on myös täysin yhtä helppoa. Itse asiassa se on yksi aikataulullisesti helpoimmista liikuntarutiineista, jonka ihminen voi sisällyttää arkeensa, kunhan hankkiin kotiinsa hyvän leuanvetotangon. Sillä tavoin nopean treenin voi suorittaa vaikka ruoanlaiton ohessa muutamassa minuutissa. Samalla rakennat voimakkaat selkälihakset, jotka ovat vakuutus tulevaisuudelle.

Selkälihas koostuu monista eri lihaksista

Selkälihas koostuu monista eri lihaksista ja niiden päätehtävä on kropan kannattelu pystyssä ja selkärangan suojaaminen vahingoilta. Selän lihakset koostuvat muun muassa selän ojentajista, epäkäslihaksista ja leveistä selkälihaksista: nämä ovat niitä suurimpia selkälihaksista.

Olet varmaan joskus kuullut, että kun selkä kerran menee, niin se ei enää ole entisellään. Se on osittain täysin totta, koska selkä on todella altis vahingoittumaan kaikenlaisesta väärästä kuormituksesta tai esimerkiksi erilaisista vääntymisistä arjen huoksinassa. Muuttokuorman painavia laatikoita nostaessa yksi jos toinen on loukannut selkäänsä.

Selkälihasten harjoittelu ennaltaehkäisee hyvin selkäongelmia ja leuanveto on tähän varmasti kaikista tehokkain keino. Monipuolinen selkätreeni hyvällä leuanvetotangolla pitää huolen siitä, että selkälihas vahvistuu ja pystyy suorittamaan päätehtävänsä läpi ihmisen elämän.

 

Selkälihakset saa kuntoon leuanvedon avulla

Monet asiantuntijat ovat samaa mieltä siitä, että selkälihakset saa kuntoon leuanvedon avulla. Selän treenaamisessa avainasemaan nousevat kärsivällisyys sekä riittävän monipuolinen selän harjoittaminen. Kuten olemme jo monesti todenneet, yksipuolinen chin-up-leukojen vetäminen ei itsekseen tule tekemään selästäsi optimaalisen vahvaa ja seksikästä, vaan treenin tulee koostua erilaisista leuanvetoharjoitteista jotka kohdistuvat selän eri lihaksiin.

Jotta selkätreenistä tulee mahdollisimman tehokas, kannattaa ihan aidosti panostaa kunnon kotileuanvetotankoon. Se mahdollistaa riittävän monipuolisen selkätreenin arjen askareiden lomassa nopeuttaen samalla kehitystäsi ja sitä kautta lisämotivaatiota tarjoten. Kun tuloksia alkaa näkyä nopeasti, on helpompi jatkaa valitsemallaan tiellä. Selkälihakset saa hyvään kuntoon leuanvedon avulla, kunhan treenaa hyvällä tangolla tarpeeksi monipuolisesti.