Leuanvetotanko

Leuanvetotanko ja siitä saatava hyöty

Leuanvetotanko ja sen hyödyt. Kuva: imagerymajestic
Leuanvetotanko ja sen hyödyt. Kuva: imagerymajestic

Leuanvetotanko on tottakai paras laite leukojen harjoittelussa. Kaikilla kuntosaleilla ei tankoa kuitenkaan ole, joten silloin on mietittävä vaihtoehtoisia treenejä. Tässä asiassa ei muuten ole ollenkaan noloa kääntyä salilla viisaampien puoleen, vaan päinvastoin: se kannattaa. Muista kuitenkin olla tarkkana keneltä kysyt. Yleensä tulokset puhuvat puolestaan, joten kysy sellaiselta henkilöltä tai ohjaajalta, joka selvästi tietää asiasta.

Välillä salilta voi löytyä tanko, mutta keho ei vielä jaksa nostaa omaa painoaan. Tällöin on hyvä rakentaa voimaa ensin esimerkiksi taljalla. Joillain saleilla on myös tähän tarkoitukseen tarkoitettuja laitteita, joilla suurin osa on rakentanut pohjakuntonsa. Näissä laitteissa on monesti mahdollista vetää leukoja täysin normaaliin tapaan, mutta niissä esimerkiksi seisotaan jollakin tukilaudalla, joka antaa x-kilomäärän helpotusta leuanvetoon. Pikku hiljaa lihakset kasvavat ja lopulta huomaatkin, että edessäsi on pelkkä leuanvetotanko ja onnistut hinaamaan koko kehon painosi ylös muutaman kerran.

 

Millainen leuanvetotanko on hyvä?

Millainen leuanvetotanko on sitten hyvä? Tämä on osittain makuasia, mutta tulokset puhuvat tottakai puolestaan. Perustangolla on lähes mahdotonta treenata tehokkaasti muuta kuin perusleukoja. Leukojen harjoittelemisessa on hyvä muistaa, että eri otteella tehdyt leuat kehittävät eri lihaksia. Nämä kaikki tukevat toisiaan ja rakentavat sinulle vahvan ja kauniin lihaksiston, joka ei myöskään altistu loukkaantumisille niin helposti.

Tällainen leuanvetotanko on paras mahdollinen hankinta.
Tällainen leuanvetotanko on hyvä hankinta.

Yleisesti ottaen voisi siis sanoa, että vaikka perusharjoitteluun voi aluksi sopia ihan perusvehkeet, niin kun voimaa alkaa kehittyä hieman enemmän, olisi syytä myös pystyä treenaamaan erilaisia leukoja eri otteilla, jotta selän eri osa-alueet vahvistuvat tasaisesti. Ja muista, että tulet saavuttamaan tavoitteesi todella paljon nopeammin, mikäli sinulla on heti alusta alkaen käytössäsi hyvä leuanvetotanko. Tällä tavoin kehityksesi tulee olemaan huomattavasti nopeampaa ja tulokset huomattavasti parempia.

Millainen leuanvetotanko kannattaa ostaa kotiin?

Kun aletaan puhua leuanvedosta, moni kysyy millainen leuanvetotanko kannattaa hankkia kotiin. Se on hyvä kysymys, koska jos kotona ei ole mahdollista tehdä leukoja, niin leuanvedon treenaaminen kärsii. Vaikka kuntosalilta löytyisikin kaikki leuanveto-otteet mahdollistavat laitteet, niin monesti salilla ei tule käytyä tarpeeksi tasaisesti. Tai siellä on ruuhkaa. Tai leukoja ei oikein kehtaa tehdä siellä. Varsinkin silloin, kun oma kyky vetää leukoja halutaan nostaa uudelle tasolle, niin silloin treeni olisi hyvä suorittaa esimerkiksi maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, jonka jälkeen viikonlopun voi pyhittää palautumiselle. Helpoiten tällainen säännöllinen harjoittelu onnistuu, kun kotoa löytyy kunnollinen leuanvetotanko.

 

Kun sitten mietitään millainen tanko kotiin pitäisi hankkia, niin tänä päivänä ei oikeastaan ole kuin yksi järkevä vaihtoehto: kotiin täytyy nimittäin hankkia tanko, jolla on mahdollista treenata leukoja monilla eri otteilla. Leuanvetotankoon kannattaa panostaa, koska se investointi maksaa itsensä takaisin välittömästi. Vaikka sinulla olisi vanha tanko jo ovenpielessä roikkumassa, niin hanki silti kunnollinen moniotetanko. Se on paras investointi, jonka tulet tekemään, ja sen kiinnittämiseen ei tarvita mitään työkaluja.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?