Leuanveto harjoittelu

Leuanveto harjoittelu

Leuanveto harjoittelu on hyvä suunnitella etukäteen palautumisia myöten. Leuanvedon treenaaminen on sellaista, että alkuun voidaan tarvita pieniä apuvälineitä, koska varsinkaan pull-up-leukojen vetäminen ei ole aloittelijalle kovinkaan helppoa.

leuanveto-harjoittelu

Lihaksikkaatkin henkilöt voivat joutua aloittamaan leukojen vetämisen esimerkiksi ylätaljalla, koska omat voimat eivät vielä alkuun riitä nostamaan omaa kehonpainoa. Alla olevasta videosta näet, kuinka ylätaljalla voi vahvistaa selän lihaksia.

Kun treeni ylätaljalla alkaa tuottamaan tuloksia ja voimat kasvavat, on hyvä siirtyä pikku hiljaa totuttelemaan leuanvetotankoon. Alkuun ei kuitenkaan tarvitse pystyä vetämään leuanvedon Suomen ennätystä, vaan harjoittelu kannattaa aloittaa pikku hiljaa lihaksia vahvistaen ja kuntoa pikku hiljaa ylöspäin hilaten. Itse asiassa leuanveto harjoittelu on sillä tapaa automaattisesti myös vaihtelevaa.

Leuanveto treeni ja sen määrä

Leuanveto treeni ja sen määrä on kovin keskusteltu aihe. Tarkoituksemme ei ole Leuanveto.comissa antaa yhtä ja ainoaa tapaa treenata, vaan pikemminkin kannustaa etsimään lisää tietoa ja kokeilemaan itselleen sopivimpia metodeja. Ja tällä ei tarkoiteta itselleen mukavimpia metodeja, vaan niitä jotka antavat parhaimpia tuloksia.

leuanveto-harjoittelua

Joskus kuulee painavempien kavereiden sanovan, että ”helppoahan se sulle on, kun olet noin kevyt”. Se on hyvä pointti, joskin samalla hyvin vähän omaa treeniä ja kehitystä eteenpäin vievä. Voi hyvinkin olla, että oma elopaino on sen verran korkea, että leuat eivät heti onnistu, mutta samalla on hyvä muistaa, että tilanne on usein sama kevyemmilläkin kavereilla ja jokainen aloittaa jostakin.

Mitä leuanvetoon tulee, niin aika usein meistä jokainen joutuu aloittamaan harjoittelun suhteellisen vaatimattomalta tasolta. Jos kuitenkin haluat nopeampia tuloksia, niin hanki kotiin leuanvetotanko! Leuanveto treeni on kuitenkin siitä mukavaa, että tulokset näkyvät suhteellisen nopeasti, kuten alla oleva video todistaa.

Leuanveto lisäpainoilla

Kun oma leuanveto tulos alkaa olemaan yli kaksinumeroinen, tarjoaa leuanveto lisäpainoilla hyvän haasteen lisäkehitykseen. Tähän ei kuitenkaan kenenkään kannata lähteä liian nopeasti hosumaan, koska lisäpainot kyllä rikkovat nopeasti paikat, mikäli tekniikka ei ole kunnossa. Jos selkälihas kerran venähtää, se venähtää sen jälkeen entistä helpommin jatkossakin, joten ole varovainen. Sillä ei myöskään saa salilla kunnioittavia katseita, että tekee itselleen tyhmiä asioita liian aikaisin. Maltti on siis valttia, kun puhutaan lisäraudan kanssa treenaamisesta!

Kun oma leuanvetosetti alkaa kuitenkin olemaan siinä pisteessä, että tarvitaan mieheen/naiseen lisärautaa roikkumaan, niin lämmittely on syytä tehdä äärimmäisen tarkasti! Leuanveto lisäpainoilla ei ole lasten hommaa, mutta äärimmäisen hyvää harjoittelua, kun sen aika tulee, ja kaikin puolin lihaksille kasvusignaalia antavaa touhua kuten alla olevalta videolta näette.

Leuanvetotreenin paras apuväline

Jotta oma lihaskunto kasvaa parhaalla mahdollisella tavalla, ei pelkkä leuanveto tietenkään riitä, vaan leuanvetotreenin paras apuväline on yleisesti ottaen terveellinen elämäntapa yhdistettynä oikeisiin treenimetodeihin. Vaikka leuanveto itsessään on fantastinen lihasten muokkaaja, ei se auta, mikäli muilla elämän osa-alueilla tehdään toistuvia laiminlyöntejä.

Suomi on siitä mukava maa, että saamme nauttia kaikista vuodenajoista sekä niiden tuomista iloista ja lieveilmiöistä. Silloin kun ulkona on kolmekymmentä astetta pakkasta, ei välttämättä tee mieli lähteä ulos yhtään enempää kuin syksyn jatkuvissa sateissakaan. Nämä ovat usein niitä hetkiä, jolloin mitataan oma asenne ja tahdon voima.

Leuanveto on siitä hyvä treenimuoto, että se ei vaadi kuin vähän aikaa. Kaksi-kolme treeniä viikossa, á 5-10 minuuttia ja se on siinä. Jokaisella on se aika, mutta kaikki eivät jostain syystä hanki itselleen kunnon monitoimitankoa, joka mahdollistaa tehokkaan treenaamisen ilman minkäänlaisia porauksia tai muita jälkiä. Kunnon leuanvetotanko on leuanvetotreenin paras apuväline, jonka avulla saat hyviä tuloksia treenatessasi systemaattisesti!

Leuanveto harjoittelusta palautuminen

Alusta alkaen on hyvä muistaa myös leuanveto harjoittelusta palautuminen. Kuten sanottua, on suositeltavaa treenata leukojen eri variaatioita, koska se kehittää selän eri lihaksia luoden samalla tasaisesti kauniit lihakset. Kova treeni vaatii kuitenkin myös kunnollisen ruokavalion sekä tarpeeksi unta! Kummassakaan näistä ei saa pihistellä, vaan treenin, ruoan ja unen pyhän kolmion täytyy olla harmonisessa tasapainossa saadaksesi parhaat mahdolliset tulokset harjoittelullesi.

Lihakset kasvavat levossa, joten muista nukkua vähintään 8 tuntia joka yö. Moni laiminlyö sekä lepoa että lihaksiston muokkautumista tukevaa ruokavaliota. Ruoka on äärimmäisen tärkeässä roolissa sen suhteen, mitä tuloksia tulet saamaan. Tarvittaessa kannattaa ottaa kaikki mahdollinen neuvo esimerkiksi kuntosalin personal trainerilta, koska tällä tavoin nopeutat omaa kehitystäsi huomattavasti. Leuanveto harjoittelusta palautuminen onnistuu parhaiten kunnon palautumisjuomilla, jotka antavat kehollesi oikeanlaisia proteiineja ja aminohappoja.